Collin Morikawa vinner The Open

Den 149:e upplagan av The Open är avgjord.

Amerikanen Collin Morikawa, 24, vann sin andra major i karriären.

Kan nu titulera sig Champions Golfer of the Year.

Collin Morikawa med The Open-trofén.

Collin Morikawa med The Open-trofén.

Foto: Ian Walton / TT NYHETSBYRÅN

Louis Oosthuizen har sedan tidigare kommit tvåa i totalt fem majors. Och inför den sista och avgörande rundan av The Open var han uppe i ledning. Tätt följt av just Collin Morikawa.

Men när det väl gällde som mest var den 24-åriga amerikanen ostoppbar. Trots att han aldrig tidigare spelat The Open och att han för bara två veckor sedan aldrig ens spelat linksgolf.

På det nionde hålet gjorde Morikawa sin tredje birdie för dagen och hade både gått upp i ledning och skapat en lucka till resterande tävlande. Efter att världsfyran kopplat greppet om tävlingen så släppte han det aldrig. Han vann tillslut tävlingen på 15 under par, två slag före amerikanen Jordan Spieth.

Louis Oosthuizens gick sista rundan på ett över par och slutade delad trea tillsammans med spanjoren Jon Rahm.

Det var Morikawas andra major i karriären och han kan nu titulera sig Champion Golfer of the Year.

”Jag får gåshud”

Det var en oerhört glad Collin Morikawa som fick ta emot publikens jubel under segerceremonin. I sitt tacktal passar han på att hylla sin familj, vänner och publiken.

– Detta är av de bästa dagarna i mitt liv.

– Jag hade inte varit här utan min familj och min flickvän. De kunde inte komma hit i år, men jag vet att de har varit uppe tidigt varje morgon för att se mig spela. Och publiken här. Ni har varit fantastiska. Jag får gåshud av att höra era hejarop.

Tungt för svenskarna

Men för svenskarnas del blev det ingen lyckad tävling.

Varken Alex Norén, Marcus Kinhult, Rikard Karlberg eller Henrik Stenson lyckades klara cuten och fick inte spela vidare under helgen.

Publisert: