Verstappen: De visar sitt rätta ansikte

Nu har domarna lyssnat på Mercedes.
Och på Red Bull.
I morgon fredag väntas ett beslut – men Max Verstappen bara skakar på huvudet.
– Nu visar de sitt rätta ansikte, vilka de verkligen är, säger VM-ledaren.

Hamilton vann till slut i Brasilien (TT)

Vad handlar veckans F1-bråk om? Jo, Mercedes säger sig ha nya bevis mot att Max Verstappen bröt mot reglerna på varv 48 av Sao Paulos GP. I det ögonblicket när Hamilton attackerade honom och båda bilarna var av banan. Elva varv senare körde Lewis Hamilton om Red Bulls förare  i alla fall och tog segern.

Varför gör Mercedes en så stor affär av detta  när Hamilton ändå vann loppet?
Jo, för en bestraffning av Max Verstappen skulle kunna ge Mercedes ett par extra poäng. Exempelvis skulle ett  tidstillägg på fem sekunder ge Mercedes Valtteri Bottas andraplatsen vilket skulle betyda att Red Bull och även VM-ledaren Verstappen förlorar två viktiga poäng i kampen om VM-titeln.

FIA har bekräftat att det kommer ett besked i morgon fredag. Dock inte vilken tid.

Brutalt spännande

Nu återstår bara tre lopp. Verstappen har 14 poängs försprång i kampen om VM-titeln och det står 25 plus en poäng (snabbaste varvet) på spel i vart och ett av de lopp som återstår.

Skillnaden mellan plats ett och två är just fem poäng och som läget är nu vinner Hamilton VM om han vinner de tre återstående loppen.
Det är brutalt spännande just nu. Stämningen mellan de två teamen är enormt spänd och Mercedes krav på FIA att analysera incidenten på varv 48 en gång till gör inte saken mindre ansträngd.
– Det är ju inte mitt team, därför behöver jag inte bekymra mig om det, men nu visar de sitt rätta ansikte, vilka de verkligen är, citeras Verstappen av motorsporttotal.com.
– Därför tycker jag att det är viktigt att vi koncentrerar oss på vad vi kan göra. Att vi behåller fokus, så som vi har gjort hela tiden.
I morgon fredag är det dags för träningar. Du hittar alla tider som gäller och helgens däckval här.